Hagen


Afbeelding van hagen
Klik voor meer foto's!

Om een mooie dichte en volle haag te bekomen, moet uw haag regelmatig en op de juiste manier worden geschoren. Daarvoor is het zeer belangrijk dat uw haag vooral in de beginjaren voldoende wordt bijgeknipt. Naargelang het soort haag dat u heeft aangeplant, zal de wijze waarop uw haag moet worden geschoren, verschillenConifeerhaag:


Een conifeernhaag moet minstens één keer per jaar worden geschoren. Een extra scheerbeurt kan de kwaliteit van de haag uiteraard alleen maar ten goede komen. Door uw conifeerhaag regelmatig te scheren, krijgt u een mooiere en beter vertakte, vollere haag. Wanneer u nalaat om uw haag te scheren, dan wordt de haag te breed en sterven de binnenste takken af doordat ze onvoldoende licht krijgen.

Bladhaag:


Voor loofhoutgewassen wordt de voorkeur gegeven aan twee scheerbeurten per groeiseizoen. De eerste keer scheren we uw haag voor of tijdens de vakantieperiode en de tweede keer voor de start van het winterseizoen.

Buxushaag:


Een buxushaag dient minstens twee ker per jaar te worden gesnoeid om een strak resultaat te bekomen. Door een buxushaag slechts één keer te scheren, zal deze niet genoeg weerstand kunnen bieden aan de sneeuw die valt in de winter. We beginnen met de eerste scheerbeurt gedurende de maanden mei en juni. De tweede scheerbeurt laten we bij voorkeur plaatsvinden gedurende de maanden augustus en september. Op die manier kunnen de nieuwe takjes die nog voor de winter worden gevormd voldoende verhouten voor de vriesperiode van start gaat en zullen zij de eerste vorst met gemak trotseren. Wij werken steeds met een goed geslepen haagschaar waardoor de snijwondes zo gaaf mogelijk worden gemaakt.